Träna din hund

Hunden är människans bästa vän och en trogen följeslagare. Om du aldrig haft en hund tidigare ska du veta att det krävs mycket träning – både för dig och din hund. Du kan hitta vad som krävs på nätet till både dig och din hund. Det är viktigt att du börjar träna din hund när den är ung och innan den hinner utveckla dåliga beteenden eftersom det kan vara svårt och ta lång tid att träna bort dem.

Träning och aktivering

Det finns olika träningssätt du kan använda dig utav. Om din hund skäller på andra djur och människor kommer du att behöva träna din hund i antiskall för att få bort det dåliga beteendet. Lydnad är en annan träningsform som alla hundar borde lära sig ordentligt för att det ska bli lättare att kontrollera din hund. Agility är en annan träning som är speciellt bra om din hund har en hög aktivitetsnivå och behöver röra sig mer.

Hjälp din hund

Din hund kan lätt bli stressad av olika miljöer den inte är van vid och då är det viktigt att du gör din hund lugn igen. Att ge din hund massage kan hjälpa vid stress men det viktigaste är att du tar bort orsaken till stressen.