En hel del att tänka på vid ett akvarieköp

Ett välskött akvarium, fyllt med vackra och intressanta fiskar är ett vackert blickfång i hemmet. För att du ska få ut så mycket som möjligt att ditt akvarieköp finns det en del aspekter att ta i beaktande. Det handlar exempelvis om var det ska stå och hur stort det ska vara.

Planera ditt drömakvarium

Till att börja med behöver du bestämma dig för hur stort akvariet ska vara. Det kanske verkar enklare att börja med ett litet akvarium, men så är faktiskt inte fallet. Anledningen är bland annat att en större vattenmängd är enklare att hålla i balans. Tänk dock på att ett stort akvarium, fyllt med vatten och inredning, väger en hel del. Se till att golvet och akvariemöbeln klarar av vikten. Tänk på att ha ett eluttag i närheten och undvik direkt solljus.

Utrustning till ditt nya akvarium

När du väl bestämt vilket akvarium du ska ha är det dags att skaffa utrustning som pump, doppvärmare och lysrör. På Fiskfoder hittar du allt som behövs när du ska köpa akvarium. Tänk på att anpassa utrustning och akvariets inredning i form av stenar, rötter och så vidare efter de fiskarter du vill ha. Fiskarnas behov skiljer sig beroende på var de kommer ifrån, exempelvis behöver malawiciklider basiskt vatten.